Μπουφές για πάρτυ - Προτάσεις!


Μπουφές για πάρτυ! Μια πιο… σύγχρονη πρόταση για τη δεξίωση ή το πάρτι σας, που έκανε την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια και κέρδισε πόντους δίπλα στο καθιστό δείπνο. Ενδείκνυται για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, οπότε γίνονται και οι περισσότερες βαπτίσεις, σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο.

Το γεύμα σε μπουφέ μπορεί να έχει απλό στυλ, αλλά παράλληλα μπορεί να καλύψει και μια αρκετά επίσημη και εντυπωσιακή εκδήλωση. Εδώ, οι καλεσμένοι μπορούν να γευματίσουν είτε καθιστοί είτε όρθιοι. Στην πρώτη περίπτωση σηκώνονται από τα τραπέζια τους για να σερβιριστούν, αφού τους ενημερώσει για τη σειρά τους κάποιος από το προσωπικό του σέρβις, ενώ στο όρθιο μπουφέ παραμένουν όρθιοι στο χώρο σε όλη τη διάρκεια του πάρτι και σερβίρονται μόνοι τους.

Και στις δυο περιπτώσεις πρέπει να έχετε προνοήσει, ώστε να μη δημιουργηθούν ουρές μπροστά στο μπουφέ, γιατί κάτι τέτοιο σίγουρα θα προκαλέσει εκνευρισμό σε όλους. Αν ο αριθμός των καλεσμένων σας είναι μεγάλος, φροντίστε, εφόσον το επιτρέπει και ο χώρος, να υπάρχουν τουλάχιστον δυο μπουφέδες, για να εξυπηρετούνται με μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα. Συνήθως τα τραπέζια καλούνται διαδοχικά στον μπουφέ, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όσον αφορά το μενού, εδώ η ποικιλία των γεύσεων είναι σαφώς μεγαλύτερη από το καθιστό δείπνο (γι’ αυτό και ίσως σας κοστίσει ακριβότερα) και καλύπτει τις γευστικές προτιμήσεις κάθε καλεσμένου, δίνοντάς του τη δυνατότητα να φάει αυτό που του αρέσει στην ποσότητα που επιθυμεί. Για να καλύψετε τα γούστα όλων των καλεσμένων σας, μπορείτε να συνθέσετε δυο ή περισσότερους μπουφέδες με διαφορετικές γεύσεις, π.χ. έναν με κρέας και πουλερικά, άλλον με ψάρια και θαλασσινά ή ακόμα και κάποιον με γεύσεις από κουζίνες του κόσμου.

Τα επιδόρπια, φρούτα και γλυκίσματα, προσφέρονται σε ξεχωριστό μπουφέ για να μην αναμειγνύονται οι γεύσεις και τα αρώματά τους με τις μυρωδιές των φαγητών. Αν ο χώρος το επιτρέπει, ζητήστε να στηθεί κοντά στον μπουφέ ένα μικρό μπαρ για τα ποτά και τα αναψυκτικά, όπου θα σερβίρονται οι καλεσμένοι όποια στιγμή το επιθυμούν.

Η διακόσμηση του μπουφέ μπορεί να είναι απλή και συγχρόνως εντυπωσιακή. Βέβαια, η μεγάλη ποικιλία γεύσεων πάνω στο μπουφέ δεν επιτρέπει πολλά διακοσμητικά στοιχεία. Λίγα και καλά… Εξάλλου, η παρουσία και η γεύση των εδεσμάτων είναι αυτά που κλέβουν τις εντυπώσεις. Πώς μπορείτε να διακοσμήσετε ένα μπουφέ; Αν για παράδειγμα έχετε επιλέξει μενού από ξένες χώρες, μπορείτε να ζητήσετε μια ξεχωριστή διακόσμηση με στοιχεία από την αντίστοιχη περιοχή.

 Αν ο μπουφές περιλαμβάνει θαλασσινές γεύσεις, τότε κοχύλια, βότσαλα και αστερίες μπορούν να τονίσουν ακόμα περισσότερο το θαλασσινό στυλ. Αν θέλετε κάτι κλασικό, επιμείνετε σε συνθέσεις λουλουδιών και διακοσμητικά (π.χ. ένα γλυπτό πάγου), που θα συνδυάζονται με τη γενικότερη διακόσμηση του χώρου.

Σχετικές Συνταγές:

Μπουφές για Παιδικό Πάρτυ! 

Μπουφές για Πάρτυ σε Σπίτι

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr