Μελομακάρονα (Παρλιάρος)


Αυτή είναι η συνταγή για μελομακάρονα από τον Στέλιο Παρλιάρο! Μελομακάρονα Παρλιάρος.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ:
400 γρ. Χυμός πορτοκαλιού
530 γρ. Ηλιέλαιο
1.200 γρ. Αλεύρι
30 γρ. ΄Αχνη
½ κουτ. του γλυκού Σόδα
¼ κουτ. του γλυκού Κανέλα
1/6 κουτ. του γλυκού Γαρύφαλλο
50 γρ. Βούτυρο λιωμένο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Καρύδια χοντροκομμένα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ:
500 γρ. Nερό
700 γρ. Zάχαρη
1 Πορτοκάλι κομμένο στα δύο
2 Ξυλάκια κανέλας
100 γρ. Μέλι για το μέλωμα


Όποια παραλλαγή κι αν επιλέξετε η απόλαυση θεωρείται δεδομένη. Ίσως είναι και ένα από τα πιο δύσκολα παραδοσιακά γλυκά των εορτών γιατί το μέλωμα θέλει τέχνη (τραγανή επιφάνεια με ζουμερό περιεχόμενο)!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας. Βάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: Σ’ ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υγρά και το βούτυρο. Προσθέτουμε την άχνη και όλα τα μυρωδικά μαζί. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω έτσι ώστε να μην «κορδώσει» η ζύμη (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει). Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη μια επιφάνειά τους σε τρίφτη. Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σίτα να στραγγίξουν. Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι. Τοποθετούμε σε μια σειρά τα μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές. 4 κιλά Απαιτούμενος χρόνος: 1 ½-2 ώρες.

Πηγή: Megatv.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr