Συμβουλές Οργάνωσης για τον Μπουφέ!


Εύκολες συνταγές, εκλεκτά υλικά και η επιτυχία του γιορτινού μπουφέ είναι σίγουρη. Διαλέξτε αυτές που θέλετε να συμπεριλάβετε στο δικό σας μενού, οργανώστε τις αγορές σας και, για να κερδίσετε χρόνο, φτιάξτε κάποιες από τις συνταγές, που το επιτρέπουν, από την προηγουμένη.



ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
•   Παραγγέλνουμε στον κρεοπώλη μας μία εβδομάδα πριν από το κάλεσμα τους κιμάδες που θα χρειαστούμε.
•   Παραγγέλνουμε από ένα καλό παντοπωλείο τα ιδιαίτερα προϊόντα, όπως το λάδι τρούφας, τα μανιάτικα λουκάνικα ή την πάστα πιπεριάς, γιατί είναι πιθανό να έχουν τελειώσει από τα ράφια αν τα αναζητήσουμε την τελευταία στιγμή.
•   Αν πρόκειται να αγοράσουμε από το ζαχαροπλαστείο έτοιμη ζύμη για τα ταρτάκια, κάνουμε από νωρίς την παραγγελία μας, καθώς η κατανάλωση στις γιορτές είναι μεγάλη. Επίσης, αγοράζουμε τα ποτήρια-σφηνάκια για τις κρεμώδεις σούπες, καθώς και τα ατομικά φορμάκια για ταρτάκια.
•   Αν φτιάξουμε μόνοι μας τη ζύμη για τα ταρτάκια, μπορούμε να την ετοιμάσουμε από 2 μέρες πριν και να τη διατηρήσουμε τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη, μέχρι την ημέρα του καλέσματος. Επίσης αγοράζουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά για τον μπουφέ, καθώς την τελευταία στιγμή τα ράφια των οπωροπωλείων αδειάζουν ταχύτατα!
•   Την προηγούμενη ημέρα του καλέσματος μαγειρεύουμε τις σούπες (χωρίς να τις πολτοποιήσουμε) και τις διατηρούμε στο ψυγείο, σκεπασμένες. Επίσης φτιάχνουμε τα μείγματα κιμά για κεφτεδάκια και κεμπάπ και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
•   Την ημέρα του καλέσματος ετοιμάζουμε τις συνταγές από νωρίς ενώ, 1 - 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα, κάνουμε τα ψησίματα, τις πολτοποιήσεις και τα σερβιρίσματα. Τα ντιπ και οι σάλτσες ετοιμάζονται την τελευταία στιγμή.

Τι πίνουμε

Σε έναν μπουφέ με πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους μεζεδάκια, κανονικά πρέπει να υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές οινικές προτάσεις. Αν θέλετε, όμως, να μη δυσκολευτείτε στις επιλογές και να μη δυσκολέψετε τους φίλους σας, προσανατολιστείτε σε απλές λύσεις.

•   Ενα ξηρό αφρώδες (ή σαμπάνια, αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός), που είναι κρασί πασπαρτού και συγχρόνως ιδιαίτερα εορταστικό.
•   Ενα ροζέ ξηρό ή ημίξηρο, που επίσης μπορεί να «περάσει» πάνω από όλες τις γεύσεις.
•   Δύο μόνο κρασιά. Ενα λευκό (Chardonnay,Viognier, Μοσχοφίλερο, ένα χαρμάνι με ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες) και ένα κόκκινο (Merlot, Αγιωργίτικο, ένα κρητικό χαρμάνι), με προσοχή να μην είναι ιδιαίτερα υψηλόβαθμα.
•   Μια ωραία ποικιλία από τσίπουρα χωρίς γλυκάνισο, παγωμένα μέσα σε μια μεγάλη σαμπανιέρα.
Χειμωνιάτικες μπίρες.

Source: Kathimerini.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr