Croque monsieur - madame

Υλικά:
-2 φέτες ψωμί φρέσκο μαλακό
-2 φέτες ζαμπόν
-3/4 φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη

Για την μπεσαμέλ
-1 κουτ. σούπας βούτυρο
-1 κουτ. σούπας αλεύρι
-3/4 φλιτζανιού γάλα
-3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την μπεσαμέλ: Βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την γραβιέρα και το μοσχοκάρυδο.
Βάζουμε το ζαμπόν ανάμεσα στις δυο φέτες ψωμιού και πασπαλίζουμε με την γραβιέρα.
Περνάμε λίγη μπεσαμέλ στην επιφάνεια του σάντουιτς αλλά και λίγη στα πλάγια.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και βάζουμε το σάντουιτς σε ένα ταψάκι.
Ψήνουμε μέχρι να γκρατιναριστεί καλά η επιφάνεια με την μπεσαμέλ.
Σερβίρουμε αμέσως.

TIP: Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, συνδύασε το Croque Monsieur με ένα αυγό μάτι στην κορυφή και μετατρεψτε το Croque Monsieur σε Croque Madame!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr