Διάσημη κινέζικη συνταγή από την επαρχία της Σετσουάν, όπως σερβίρεται στη Νέα Υόρκη.
Υλικά:
700 γραμμάρια μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια 2- 3 εκ.
Για τη μαρινάδα:
2 κ.σ. σόγια sauce
2 κ.σ. oyster sauce
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ κορν φλάουερ
Χτυπάμε τα υλικά σε μέτριο μπολ και προσθέτουμε το κομμένο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για ½ – 2 ώρες.
Προετοιμάζουμε τα λαχανικά:
-Ginger, ένα κομμάτι σ το μέγεθος ενός αντίχειρά, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
-Σκόρδο, 6 σκελίδες, ψιλοκομμένο
-1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους (κυρίως για το χρώμα)
-1 φλιτζάνι κινέζικο νεροκάστανο σε φέτες
-6-8 αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές 4-8 εκ η καθεμία (6 πιπεριές για γεύση medium hot ή 8 για πολύ καυτερό αποτέλεσμα)
Για τη sauce:
1 κ.σ. άσπρο ξύδι (ιδανικά ξύδι ρυζιού)
1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
1 κ.γ. ζάχαρη
1κ.σ. σησαμέλαιο
2 κ.σ. σόγια sauce
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
Topping
½ φλιτζάνι καβουρδισμένα φιστίκια, χοντοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Ξεκινάς με το μαγείρεμα του κρέατος (μετά από μαρινάρισμα τουλάχιστον ½ ώρας).
Ζεσταίνεις ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και βάζεις το κοτόπουλο με τη μαρινάδα.
Ανακατεύεις συνεχώς για να μην κολλήσουν.
Μετά από 1 λεπτό χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Μετά από 10 λεπτά, ανοίγουμε χώρο στο μέσο του τηγανιού και βάζουμε 2 κ.σ. από τη sauce.
Προσθέτεις το τζίντζερ και το σκόρδο (στη sauce) και τα τσιγαρίζεις για 2 -3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν το τζίντζερ και το σκόρδο αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ρίχνεις την υπόλοιπη sauce και προσθέτεις τις καυτερές πιπεριές, τις πιπεριές Φλώρινης και τα κινέζικα νεροκάστανα.
Συνεχίζεις το ανακάτεμα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Αφαιρείς το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτεις τα φιστίκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σερβίρεις με ρύζι basmati στον ατμό, και προσθέτεις προαιρετικά σόγια sauce.
Tip:
Κινέζικα νεροκάστανα και αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές θα βρεις σε καταστήματα Ασιατικών τροφίμων όπως το Salamat.
Σόγια sauce, oyster sauce, ξύδι ρυζιού και καβουρδισμένο σησαμέλαιο θα βρεις σε καταστήματα Ασιατικών τροφίμων όπως το Salamat και σε επιλεγμένα AB Bασιλόπουλος.
Πηγή:http://www.maintanos.com/
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Υλικά: 1 1/2 κιλό μέτρια καλαμάρια (10-12) 3/4 κούπας λάδι 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1/4 κούπας ρύζι για πιλάφι 1/2 κούπα ψιλοκομμ...
-
Προφιτερόλ με κρέμα με συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου! ΥΛΙΚΑ Για τα σου 125 γρ. γάλα 125 γρ. νερό 110 γρ. βούτυρο 5 γρ...
-
Προτάσεις μπουφέ για πάρτυ ! Δες τις προτάσεις μας για τον μπουφέ του πάρτυ παρακάτω: \ Ελιοπιτάκια Μπόμπα με μορταδέλλα και τυρί Μ...
-
Κρατάμε τα υλικά που θα περισσέψουν από το καθάρισμα των καρότων, των φρέσκων κρεμμυδιών, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τα πράσα, για ν...
-
Υλικά 1 κεφάλι σκόρδο 1 κουταλιά ελαιόλαδο 2/3 κούπας νερό 1 κούπα χυμό ανανά 1/4 κούπας teriyaki sauce 1 κουταλιά soy sauce 1 1/...
-
Φτιάξτε τη μοναδική ηπειρώτικη αλευρόπιτα (Πίτα της Κικίτσας) εύκολα και γρήγορα! Υλικά: 3 χούφτες αλεύρι 2 αβγά αλάτι νερό βούτυ...
-
Μπουφές για πάρτυ ! Οργανώστε εύκολα και γρήγορα νόστιμες και σπιτικές γεύσεις δίνοντας έμφαση στην επιλογή καλών υλικών. Ετοιμάστε νό...
-
Μπουφές για πάρτυ! Μια πιο… σύγχρονη πρόταση για τη δεξίωση ή το πάρτι σας, που έκανε την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια και κέρδισε πόν...
-
Υλικά για 4 άτομα 1 μπρόκολο με τα φύλλα του 50 γρ. βούτυρο 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο 3 κ.σ. ελαιόλαδο ½ πράσο κομμένο σε ...
-
Υλικά για 4-6 άτομα 300 γραμμάρια φράουλες ή βατόμουρα, πολτοποιημένα 1 κιλό γιαούρτι 125 γραμμομόρια ζάχαρη άχνη 25 γραμμάρια ζελατί...