Αυθεντικό κινέζικo Kung Pao chicken

Διάσημη κινέζικη  συνταγή από την επαρχία της Σετσουάν, όπως σερβίρεται στη Νέα Υόρκη.
Υλικά:
700 γραμμάρια μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια 2- 3 εκ.
Για τη μαρινάδα:
2 κ.σ. σόγια sauce
2 κ.σ. oyster sauce
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ κορν φλάουερ

Χτυπάμε τα υλικά σε μέτριο μπολ και προσθέτουμε το κομμένο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για ½ – 2 ώρες.
Προετοιμάζουμε τα λαχανικά:
-Ginger, ένα κομμάτι σ το μέγεθος ενός αντίχειρά, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
-Σκόρδο, 6 σκελίδες, ψιλοκομμένο
-1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους (κυρίως για το χρώμα)
-1 φλιτζάνι κινέζικο νεροκάστανο σε φέτες
-6-8 αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές 4-8 εκ η καθεμία (6 πιπεριές για γεύση medium hot ή 8 για πολύ καυτερό αποτέλεσμα)
Για τη sauce:
1 κ.σ. άσπρο ξύδι (ιδανικά ξύδι ρυζιού)
1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
1 κ.γ. ζάχαρη
1κ.σ. σησαμέλαιο
2 κ.σ. σόγια sauce
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
Topping
½ φλιτζάνι καβουρδισμένα φιστίκια, χοντοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
Ξεκινάς με το μαγείρεμα του κρέατος (μετά από μαρινάρισμα τουλάχιστον ½ ώρας).
Ζεσταίνεις ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και βάζεις το κοτόπουλο με τη μαρινάδα.
Ανακατεύεις συνεχώς για να μην κολλήσουν.
Μετά από 1 λεπτό χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Μετά από 10 λεπτά, ανοίγουμε χώρο στο μέσο του τηγανιού και βάζουμε 2 κ.σ. από τη sauce.
Προσθέτεις το τζίντζερ και το σκόρδο (στη sauce) και τα τσιγαρίζεις για 2 -3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν το τζίντζερ και το σκόρδο αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ρίχνεις την υπόλοιπη sauce και προσθέτεις τις καυτερές πιπεριές, τις πιπεριές Φλώρινης και τα κινέζικα νεροκάστανα.
Συνεχίζεις το ανακάτεμα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Αφαιρείς το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτεις τα φιστίκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σερβίρεις με ρύζι basmati στον ατμό, και προσθέτεις προαιρετικά σόγια sauce.

Tip:
Κινέζικα νεροκάστανα και αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές θα βρεις σε καταστήματα Ασιατικών τροφίμων όπως το Salamat.
Σόγια sauce, oyster sauce, ξύδι ρυζιού και καβουρδισμένο σησαμέλαιο θα βρεις σε καταστήματα Ασιατικών τροφίμων όπως το Salamat και σε επιλεγμένα AB Bασιλόπουλος.

Πηγή:http://www.maintanos.com/

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr