Πανακότα καρύδα

Τα γλυκά είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε όμορφα και γλυκά την εβδομάδα μας. Ένα από τα πιο εύκολα και δροσερά γλυκά που μπορείτε να προσφέρετε στους μικρούς μας φίλους είναι η πανακότα.  Η πανακότα είναι η πιο εύκολη κρέμα της ζαχαροπλαστικής. Το μόνο που κάνουμε είναι να βράζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη και να προσθέτουμε ζελατίνα. Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με διάφορες γεύσεις, φρούτα, ξηρούς καρπούς, τρουφάκια και φυσικά μαρμελάδες!
2 φλιτζάνια βραστό νερό
1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας
Μισό λίτρο γάλα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
Τέσσερα φύλλα ζελατίνης
150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια
50 γραμμάρια λικέρ amaretto (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ρίξτε βραστό- ζεστό νερό και τις νιφάδες καρύδας στο μπλέντερ και χτυπήστε για 1 λεπτό. Σουρώνετε το το μείγμα καρύδας και καράτε το υγρό.Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή εστία το γάλα, κρέμα γάλακτος, υγρό καρύδας, ζάχαρη, βανίλια, λικέρ. Όταν μαλακώσει η ζελατίνη, τη ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια αφού το περάσουμε από ψιλή σήτα και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε. Χαράσσουμε με ένα λεπτό μαχαιράκι τα τοιχώματα της φόρμας. Ζεσταίνουμε λίγο νερό και βάζουμε κάθε μπολάκι μέχρι τη μέση για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιάτο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr