Ομελέτα "ΤΑΜΑΓΚΟΓΙΑΚΙ" του αγαπημένου σεφ Σωτήρη Κοντιζά

Υλικά
8 αυγά και 2 κρόκους
350 γρ. γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
καπνιστή πάπρικα
tabasco
worchestire sauce
1 φύλλο ζελατίνης
φρέσκια ρίγανη
30 γρ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
½ κιλό φέτα
3 ντομάτες
2 αμπούλες για το σιφόν



Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Σε ένα τηγάνι ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τις ντομάτες μαζί με καπνιστή πάπρικα, αλάτι και ταμπάσκο μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Δεν ανακατεύουμε συχνά, παρά όταν χρειαστεί, ώστε να μη μας καεί η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την κρατάμε στην άκρη.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΦΕΤΑΣ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη φρέσκια ρίγανη και στη συνέχεια λιώνουμε τη ζελατίνα (προσοχή να μη βράσει το μείγμα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα μέχρι να λιώσει το τυρί. Με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε το μείγμα και στη συνέχεια το σουρώνουμε. Γεμίζουμε το σιφόν μέχρι τα 2/3, εφαρμόζουμε τη μια αμπούλα και ανακινούμε με το στόμιο προς τα πάνω. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με μια δεύτερη αμπούλα. Αφήνουμε το σιφόν στην άκρη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΕ ΣΤΥΛ ΤΑΜΑΓΚΟΓΙΑΚΙ

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους και προσθέτουμε την worchestire sauce, ζάχαρη αλάτι και πιπέρι. Τη ζάχαρη μη τη φοβηθείτε! Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λάδι μέχρι να ζεσταθεί και στη συνέχεια σκουπίζουμε το τηγάνι. Προσθέτουμε το μισό μείγμα αυγών στο τηγάνι. Όταν δούμε φουσκάλες στην επιφάνεια, σπρώχνουμε την ομελέτα προς τα πάνω για να βοηθήσουμε τα υγρά να διοχετευτούν στην υπόλοιπη επιφάνεια του τηγανιού. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να μην υπάρχουν πολλά υγρά, αναποδογυρίζουμε μια φορά και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε διαφορετικές υφές στην ομελέτα μας.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ

Κόβουμε σε κομμάτια την ομελέτα, βάζουμε δίπλα τη σάλτσα ντομάτας και δίπλα της τοποθετούμε με το σιφόν τον αφρό φέτας. Ιδανικά, οι παρασκευές να είναι στην ίδια θερμοκρασία.

Πηγή: http://www.star.gr/tv/masterchef/omeleta-afros-fetas-saltsa-ntomatas/

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr